SYSTEM ENTERTAINMENT sa ponosom predstavlja
NEBESKA TEMA – PRIČA O VLADI DIVLJANU
Celestial Theme - The story of Vlada Divljan

(FILM/MOVIE)
ENGLISH SUBTITLES
GRAD
 
KARTE
TORONTO
The Regent Theatre, 551 Mount Pleasant Road, Toronto
VANCOUVER
Rio Theatre, 1660 E. Broadway, Vancouver, BC
  Subota/Saturday 28.09.2019.  @ 20:30h
Karte namenjene online prodaji za ovaj termin su rasprodate. Preostale karte možete kupiti na pojedinim prodajnim mestima.

Nedelja/Sunday 20.10.2019.  @ 12:30h


 
cena karte / ticket price - 20$
Please present your printed conformation email from PayPal for picking up tix at the control post. Tickets are non-refundable.
Kupljene karte se preuzimaju na blagajni pre početka predstave i ne mogu se vratiti.

EKIPA FILMA

Režija:
Mladen Matičević
Scenario:
Mladen Matičević
Direktor fotografije: Boris Poljak
Montaža: Dejan Urošević
Muzika: Boris Bunjac
Dizajn zvuka: Aleksandar Protić
Kostimografija: Ivana Ivić
Scenografija: Jelena Sopić i Jovana Cvetković
Producent: Mladen Matičević, za United Media - Aleksandra Subotić, Emil Tedeschi, Predrag Buca Popović
Produkcija: Starhill i United Media

TRAILER

O FILMU

„Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarni film sa elementima igranog filma o velikanu naše muzike Vladi Divljanu. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije Vladinih pesama. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima.

Film je po formi i narativnoj strukturi sličan odnosno srodan svom glavnom junaku - istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.

U filmu učestvuju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Dušan Kojić Koja, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedeschi, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Ida Prester, Svetlana Đolović, Siniša Škarica, Slobodan Konjović, Ana Đurić Konstrakta, Ana Radonjić Zoe Kida, Dubravka Marković, članovi bendova Minilinija, Ljetno Kino Big Band i Old Stars Band.

“Nebeska tema” je snimana na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

BIOGRAFIJA REŽISERA


Mladen Matičević (1965) diplomirao je na FDU u Beogradu (odsek za film i TV režiju).

Režirao je više od 20 dokumentarnih filmova od kojih su najpoznatiji:
    • GETO - TAJNI ŽIVOT GRADA (1996)
    •  KAKO POSTATI HEROJ (2007), koji je učestvovao u takmičarskoj selekciji za dugometražne dokumentarne filmove na IDFA (Amsterdam) 2007. godine, i nagrađivan na festivalima u Bukureštu, Moskvi i Permu. Film je prodat i prikazan na preko 30 televizija širom sveta
    • RUN FOR LIFE (2010), koji je imao premijeru na IDFA 2011. godine, i osvojio Movies That Matter nagradu na festivalu ZagrebDox i Grand Prix na festivalu BelDox u Beogradu 2011. godine;
    • MOJ ZANAT (2014), za koji je dobio Nagradu Grada Beograda za najbolje dostignuće u oblasti filma i televizije u 2014. godiniRežirao je TV seriju „Neki novi klinci“ (2003), kao i dva dugometražna igrana filma: JEDAN NA JEDAN (2002), nagrađen kao najbolji srpski film te godine u izboru FIPRESCI Srbija, i ZAJEDNO (2011), nagrađen drugom nagradom za scenario na Festivalu filmskog scenarija Vrnjačka Banja 2011. godine.