SYSTEM ENTERTAINMENT sa ponosom predstavlja
MOJA TI
(ATELJE 212)
GDE
 
KARTE
TORONTO
Subota 3.11.2018. - predstave od 18:30h i 21h

Isabel Bader Theatre
93 Charles st. W.,
Toronto 
  TORONTO - Subota 3. Novembar u 18:30h
Karte namenjene online prodaji za ovaj termin su rasprodate. Preostale karte možete kupiti na pojedinim prodajnim mestima, kao i na blagajni pre početka predstave
   
TORONTO - Subota 3. Novembar u 21h


cena karte / ticket price - 50$ - SPECIJALNO ZA LJUBITELJE POZORIŠTA, CENA KARTE JE 45$ DO 8. OKTOBRA!
Please present your printed conformation email from PayPal for picking up tix at the control post. Tickets are non-refundable.
Kupljene karte se preuzimaju na blagajni pre početka predstave i ne mogu se vratiti.

EKIPA PREDSTAVE

Autor:
Olga Dimitrijević
Uloge:
Svetlana Bojković
Gorica Popović
Tatjana Bošković
Sofija Juričan
Ivan Mihajlović
Gorica Šutič
Rediteljka: Aleksandra Milavić Dejvis
Asistentkinja rediteljke: Tijana Vasić / Dramaturg: Dimitrije Kokanov
Scenografkinja: Marija Kalabić / Kostimografkinja: Maria Marković
Kompozitorka: Anja Đorđević / Organizatorka: Jelena Tvrtković
Organizator na praksi: Lazar Nenadić / Inspicijentkinja i suflerka: Jovana Popović

TRAILER

O PREDSTAVI

Komad “ MOJA TI “ se bavi problemom starosne, ideološke i seksualne, te rodne diskriminacije. Protagonistkinje su starice, neke od njih partizanke, komunistkinje, lezbejke, majke, svakako žene koje su u doba liberalnog kapitalizma prinuđene na borbu sa najrazličitijim muškim kulturnim rodnim normativima i primerima ideološke degradacije vrednosti za koje su se ove žene ceo život borile. Grad biva rušen, nasilno pretvaran u noviji, moderniji, jeftiniji i isplativiji građevinski prostor, vrlo moguće pravno nelegalnih investitora. Privatni prostori starih žena bivaju oduzimani. Stara lica postaju smetnja, sporost i neporduktivni višak bez svrhe.

Reč je o melodramskoj strukturi vrlo prepoznatljivoj za dramske tekstove Olge Dimitrijević (Internat, Narodna drama, Radnici umiru pevajući). Jezik komada koketira sa kič estetikom popularne muzike, takođe prepoznatljivim elementom njenog dramskog pisma. Dimitrijević koristi grube rečenične formulacije koje neretko konstruiše kao parole, teze i političke iskaze umetnute u telo nelirskog (kvazi)poetskog teksta.

Muzika u predstavi je sačinjena od autorske muzike kompozitorke Đorđević, te od različitih citata, parafraza i referenci na poznate pesme. Rediteljski postupak je u najširem smislu zasnovan na čitanju komada kao dela epskih teatarskih praksi.