U pripremi

Home
Generalna proba samoubistva PDF Štampaj E-pošta
Untitled 1

SYSTEM ENTERTAINMENT i OPEN STAGE THEATRE sa ponosom predstavljaju

 

Toronto, 6. novembar (petak) u 20:30h
Isabel Bader Theatre, Toronto

Toronto, 7. novembar (subota) u 20:30h
Isabel Bader Theatre, Toronto

RASPRODATO!!!

RASPRODATO!!!

ZBOG VELIKOG INTERESOVANJA, DODATNA PREDSTAVA
Toronto, 7. novembar (subota) u 18h
Isabel Bader Theatre, Toronto

ulaznice namenjene online prodaji za ovaj termin su rasprodate, mali broj preostalih ulaznica se može nabaviti na pojedinim prodajnim mestima

cena ulaznica - 40$
prodajna mesta - click

info: 416.8282390
info@systementertainment.com

info: 416.6702791
Open Stage Theatre


Vankuver, 8. novembar (nedelja) u 20h
River Rock Show Theatre, 8811 River Road, Richmond

info: 604.202.5158 & 778-863-7746
T
op ProductionNagrade:

-Nagrada „Ćuran“ za najbolje glumačko ostvarenje Branimiru Brstini na 38.festivalu „Dani komedije „u Jagodini 2009.godine
-Nagrada „Ćuran“ za najbolje glumačko ostvarenje Janošu Totu na 38. festivalu „Dani Komedije „ u Jagodini 2009.godine
-Nagrada za glumačko ostvarenje večeri Branimiru Brstini na festivalu „Nušićevi dani“ u Smederevu 2009.godine
-Joakimova nagrada Dušanu Kovačeviću za tekst predstave na 6.festivalu „Joakimfest“u Kragujevcu 2009.godine
-Joakimova nagrada Branimiru Brstini za glumu, za uloge Glumca ,Kapetana, Biznismena,Advokata, Psihijatra na 6.festivalu „Joakimfest“ u Kragujevcu 2009 godine
-Nagrada publike, prosečna ocena 9,72 za najbolju predstavu na 6.festivalu „Joakimfest“ u Kragujevcu 2009.godine
-Nagrada žirija za glumačku bravuru večeri Branimiru Brstini (uloge Glumca Kapetana,Biznismena, Psihijatra, Advokata) na 14-tim glumačkim svečanostima“Milivoje Živanović“ u Požerevcu 2009.godine
-Nagrada „Kočićeva knjiga“ za najbolji dramski tekst Dušanu Kovačeviću na 12.festivalu Teatar fest „Petar Kočić“ u Banja Luci 2009.godine.
-Glumačku nagradu statueta „David Štbac“ Branimiru Brstini za ulogu glumca ,kapetana,bizmismena, psihijatra ,advokata na 12. Teatar festu „Petar Kočić“ u Banja Luci 2009.godine


Iz štampe:

„Večernje novosti“, 12. 12. 2008.

...Predstava ima strukturu koja izvodi „priču iz priče“, i kada se sve sklopi, na kraju se dobije vrsta „mađarske kocke“ – shvatite sve. Meni se ipak čini najzanimljivijim i najznačajnijim to što je Duško Kovačević opet „proradio“ – dohvatio je onaj svoj specifičan, izvorni humor, a to je, kad vam se istovremeno i plače i smeje.

- Kako sam kaže, on se stalno trudi da napiše nešto što je ludo i gotovo nemoguće, a onda se ispostavi da još nije udario tačku na papir, a to već živimo. I ova provokacija – granična tačka odluke čoveka da digne ruku na sebe, danas jeste hronična pojava, jer je stresna situacija u kojoj živimo toliko jaka da odnosi živote. Da bi se to sprečilo, mislim da nije dovoljan samo ekonomski napredak, povratak društva u moralne vrednosti koje je ispustilo. Potrebno je da se tom zlu, toj graničnoj tački u kojoj dovodimo u pitanje sopstveni život – nasmejemo.

- Svako ko vidi predstavu, izaći će iz pozorišta olakšan, radostan, srećan,i sa puno,puno gladi da živi. Nikome neće pasti napamet da se ubije, i to je možda najveći „zadatak“ ove priče – da našu depresiju, naš poraz pred sobom da odustanemo od života, na najtopliji, najduhovitiji, i vrlo inteligentan način dovodi u pitanje, i da nas oslobađa te ideje.

...U ovom tekstu, na kraju, postoji ključno pitanje koje važi za sve nas – zašto vuk ne pase travu? Neću da kažem odgovor, treba doći na predstavu.

Branislav Lečić


„Nin“, 18. 12. 2008.

Kao reditelj, Dušan Kovačević se u potpunosti oslanjao na pisca, uveren da je autor komedije obavio i rediteljski deo posla. S te pozicije, on se uglavnom ograničio na određivanje osnovnog tona predstave, zahtevajući da i najiščašeniji ljudi i najapsurdniji događaji deluju prirodno, da ne izlaze iz područja psihološki mogućeg, životno verovatnog. Sve ostalo je prepustio glumcima, pre svega takvim majstorima kakvi su Branislav Lečić i Branimir Brstina. A oni su mu se za uzvrat višestruko odužili, stvarajući pravu malu galeriju markantnih, komičnih, ali i ljudskom supstancom ispunjenih likova. Pri čemu je prvi, osim što je odlično oblikovao portret jednog tragikomičnog samoubice, ispoljio i retku duševnu veličinu, pristajući da u velikom delu predstave naprosto sparinguje onom drugom. I baš ta velikodušna potpora, omogućila je Branimiru Brstini, u ulogama Kapetana, Biznismena, Psihijatra, Advokata i Glumca, da na najbolji način upotrebi svoju čudesnu veštinu za munjevito preoblikovanje izgleda, držanja i ponašanja lika koji igra.

S komedijom „Generalna proba samoubistva“, slojevitom, i s više značenja, jednom od najuspelijih koje je do sada napisao, Dušan Kovačević se efektno vratio u naš tekući, aktuelni pozorišni život, još više je ojačao popularnost koju ima u svim krugovima publike.

Vladimir Stamenković


„Blic“, 16. 12. 2008.

Svoju najnoviju dramu „Generalna proba samoubistva“ Kovačević preciznije definiše kao gorku komediju o laži, ukazujući time na tok zbivanja i njenu metaforu. Priča o jednom propalom arhitekti, filmskom producentu i čoveku koji je došao do ograde mosta rešen da se strmekne u ladni Dunav istovremeno može biti i priča o narodu koji je sebe doveo u istu poziciju. Ona je dramatičan opis stanja, ali i cinična konstatacija onoga što smo, svojski se trudeći, postigli.

Na kraju se ispostavlja ono što je bilo i na početku: nijedan pad nije konačan i u takvoj situaciji i samoubistvo je dobro rešenje, samo da je bilo moguće. Samoubica, naime, ne shvata da ga je sa ograde mosta skinula organizovana grupa koja spasava ljude pale niže od dna, da je njegova duša od sada u njihovim rukama i da je zbog toga njegov pad još teži.
Inscenaciju ove crnohumorne priče osenčene cinizmom Kovačević zasniva na njenoj narativnoj strukturi, izuzetnoj glumačkoj igri i publici. Mi sve vreme, naime, znamo da je reč o svakom od nas pojedinačno i svima nama zajedno, samo što nam pisac vešto ostavlja prostora da se pravimo ludi.

U najnovijoj predstavi Zvezdara teatra, koja nagoveštava povratak najslavnijih dana ovog pozorišta, počasno mesto pripalo je Branimiru Brstini. On je, naime, uspeo najpre da posebno odredi i precizno definiše svakog od tri junaka koje tumači, trojicu braće po ludilu i da, potom, svakoga od njih na glumački zadivljujući način iznijansira do najsitnijih detalja. Slično njemu, arhitekta-samoubica Branislav Lečić istovremeno je melanholični samoubica i razjareni lav koji svojim očajem, vilhelmovskom rikom pomera svet, dok su Ribar ljudskih duša Janoša Tota i Devojka Ane Franić rešenja koja ovu predstavu dodatno čine kompaktnom i specifično teškom.

Ona se upravo zbog toga ne sme propustiti.

Željko Jovanović


Komentari posetilaca za sajta Zvezdara Teatra:

:-)SJAJNA PREDSTAVA, gledala sam je do sadA tri puta,..i preporucujem je svima. Ekipa glumaca odlicna,..ali Bane Brstina Van svake konkurencije-odlicno je odigrao sva cetiri lika u predstavi. Za OSKARA ga treba predloziti.Veliki pozdrav
ZVEZDANA - 26/02/2009 - 11:21

Predstava me oduševila,kao i moje prijatelje.Svi glumci su odlično odigrali ali zbog posebnosti svojih uloga Brstina je ostavio najjači utisak na sve nas.Svaka čast Kovačeviću !!!
Verica - 12/03/2009 - 14:36

Za Kovacevica sve pohvale, ali Brstina je bio senzacionalan....
Sjajna predstava, moram da je pohvalim,skoro nesto ovako sjajno nisam gledala!!!!
ALEKSANDRA - 16/03/2009 - 12:48

FENOMENALNO!!!
gaga - 01/04/2009 - 00:32

Sjajno. Predstava je sjajna, ali Brstina i Lecic obaraju s nogu. Psihijatar i kapetan- likovi Branimira Brstine su me dovodili do suza od smeha, nisam skidala pogled s njega, fantasticno.:-D
Anja - 23/04/2009 - 21:28

SJAJNO!!! Fantasticna predstava sjajnog ansambla predvodjenog virtuoznim Branimirom Brstinom. Obavezno pogledati!!!
Sofija - 24/04/2009 - 03:16

Kragujevac.Joakimfest
Veliko hvala u ime oduševljene kragujevačke publike koja je imala prilike da uživa kako u samoj predstavi tako i briljantnim glumcima. Odužili smo se destominutnim aplauzom i desetkama kao ocenama od publike na kraju festivala. Lečić na svom visokom nivou, a Brstina maestralan.
srdačan pozdrav iz Kragujevca
Bratislav - 14/05/2009 - 22:48

Predstava je izvrsna! Dusko je napisao prelep tekst, a glumci zu ga doneli na pravi nacin, narocito Branimir Brstina, malo je reci da je fenomenalan u sva 4 lika.
Ivana - 15/05/2009 - 00:54

Leka CAR!!!!!
Brstina je fantastican, kao i Tot, ali Lecic je Lecic ;-) Genijalna predstava... Ovo je ipak samo pozoriste :-) Ne propustite da pogledate...:-)
Marija - 02/06/2009 - 12:06


Sponzori:
 
 
 
Promotivni partneri: www.urbanasrbija.com www.novine.ca
  www.radiooaza.com www.topproduction.com
 
 
< Prethodno   Sledeće >