U pripremi

Prijava za korisnike


Zaboravili ste lozinku?
Home

Aktuelna dešavanja

Untitled 1

   TORONTO
  specijalni gost ANICA DOBRA 

Subota 28.04.2018 u 21h 
THE OPERA HOUSE
735 Queen St, East, Toronto 


cena karte - 55$

WINDSOR
Nedelja 29.04.2018 u 20h 
Olde Walkerville Theatre
1564 Wyandotte st. E. Windsor

cena karte - 45$
U OKVIRU KANADSKO-AMERIČKE TURNEJE SNIMAĆE SE DOKUMENTARNI FILM O ELEKTRIČNOM ORGAZMU - BUDITE DEO ISTORIJE!

VIŠE INFORMACIJA - KLIK 

Please present your printed confirmation email from PayPal for picking up tix at the control post. Tickets are non-refundable.
Kupljene karte se preuzimaju na blagajni pre početka predstave i ne mogu se vratiti.

 
 EKSKLUZIVNO ZA KANADU
PROBAJTE 7 DANA BESPLATNO
 
 
   


 

GLEDAJTE FILM ONLINE, IZ SVOJE FOTELJE - plakat!


Ovacije za "Hipnozu jedne ljubavi" Dušana Kovačevića: Gorući problemi protkani kroz bajkovitost PDF Štampaj E-pošta

Velikim pohvalama, snažnim aplauzom, uzvicima “bravo”, čestitkama umetničkoj ekipi završena je premijera predstave “Hipnoza jedne ljubavi” pisca i reditelja Duška Kovačevića, odigrane u subotu u Zvezdara teatru, a koja je odigrana i u sklopu obeležavanja 175 godina SANU.

Hipnoza jedne ljubavi
Foto: Zvezdara teatar / PromoHipnoza jedne ljubavi

 

S pažnjom, uz smeh i pljesak dlanova, publika je s pažnjom pratila uzbudljivu scensku priču o životu dve porodice na vrhu planine čija su deca u inostranstvu (ili nameravaju da odu) i ljubavi između devojke iz našeg prelepog ali pustog krajolika i momka iz svemira u čijoj državi “sijaju dva sunca”, uz pomoć određenog mehanizma “zaustavljaju starenje”…. Kroz bajkovitost u kojoj pulsira više stanje nego radnja nepretenciozno, a zapravo vrlo ubojito i snažno protkani su naši gorući problem današnjice; od poražavajuće demografske činjenice da nas je svakih deset godina čak oko 400.000 manje do potpunog beznađa koje obeležava život i rad danas i ovde. Uprkos svoj gorčini koju nosi očaravajuća duhovitost doslovce je ponela publiku. Između ostalog, iz scene u scenu pulsira “kad vam je kuća prazna onda vam je duša na promaji” ili, kako je to Kovačević pred premijeru rekao “demografija je suštinsko pitanje, to će nas u budućnosti najviše koštati”. Kako to biva u dobrim predstavama, zanosna pozorišna igra mnogo je više od bespoštednog zasecanja u bolna mesta i goruće probleme. A kad su se zaslužene ovacije i gromoglasni aplauzi utišali, ostalo je da lebdi pitanje nisu li Sofija, kao učiteljica u školi u kojoj ima pet đaka iz devet sela, i muž joj Ranko, šumar i zaljubljenik u zvezde, i Vasa, penzionisano vojno lice sazdano od muke i groteske (odlični Anica Dobra, Ljuba Bandović i Dragan Petrović Pele) zapravo luzeri? Ili se možda baš u tom zrnu topline nazire tračak nade? (O)smeh se podrazumeva. Hvale vrednu glumačku ekipu činili su i Nina Janković, Uroš Jakovljević, Ivan Mihailović. Zvezdara teatar je dobio hit predstavu, a u publici te večeri bili su predsednik SANU Vladimir Kostić, Matija Bećković, Emir Kusturica, Radoslav Zelenović, Nataša Ninković, Darko Bajić, Ana Ivanović i mnogi drugi, a zavređuje da posebno bude istaknuto da je premijeri prisustvovao poznati bosanski glumac regionalne reputacije Davor Janjić, koji je samo za ovu priliku doputovao u Beograd.
 
< Prethodno   Sledeće >
 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Anketa

Šta biste voleli da gledate/slušate?