U pripremi

Home
Poslednja šansa PDF Štampaj E-pošta
Untitled 1

SYSTEM ENTERTAINMENT i OPEN STAGE THEATRE
sa ponosom predstavljaju

TERMINI PREDSTAVA:

TORONTO

subota 8. Oktobar 2011. u 21h
Isabel Bader Theatre
93 Charles st. Toronto
Kupite karte online i preuzmite ih pre početka predstave

VANKUVER
petak 7. Oktobar 2011. u 20h
Serbian Cultural Centre
7837 Canada Way, Burnaby, BC
Informacije: 604.202.5158


KIČINER / WATERLO
nedelja 9. Oktobar 2011. u 19h
Princess Twin
46 King Street North, Waterloo


IGRA
:

Suzana Petričević

AUTOR:
Mirjana Bobić Mojsilović
(Specijalni gost večeri)
 


System Entertainment info:

416.8282390
info@systementertainment.com

Open Stage Theatre info:
416.6702791

CENA KARATA: 30$ 


FOTO GALERIJA:


O PREDSTAVI:

Novi komad Mirjane Bobić Mojsilović "Poslednja Šansa"

GOCA LUKIĆ , frizerka iz okoline Beograda , tipičan rob televizije, posle mnogo pokušaja, napokon uspeva da udje u REALITY SHOW program TRAŽIM  MUŽA. Televzija se ispostavlja kao poslednja šansa za običnog, malog čoveka da promeni sopstveni život.

POSLEDNJA ŠANSA, komedijja sa pevanjem i plakanjem, jeste priča o malim ljudima, i malim šansama, ali je  zapravo priča o Velikom bratu koji upravlja našim životima, To je priča o svetu zabave danas, o rerjtinzima kao jedinom merilu uspeha,  to je priča o našim posrnućima i uzletima, i o lakoći sa kojim smo spremni da prihvatamo naredbe, kako bi smo ostali u igri.

POSLEDNJA ŠANSA je priča o savremenim herojima i realiti televiziji, a u stvari je priča o realiti pozorištu.


IZ ŠTAMPE:

Predstava Mirjane Bobić Mojsilović pozvana u Moskvu

Predstava "Poslednja šansa" autorke Mirjane Bobić Mojsilović pozvana je da učestvuje u glavnoj takmičarskoj selekciji festivala Zlatni vitez, koji će biti održan od 9. do 14. novembra u Moskvi, najavio je danas beogradski producent Favi. Ta savremena, duhovita i gorka priča koju izvodi Suzana Petričević, biće jedina pozorišna predstava iz Srbije na ovogodišnjem Vitezu.


"Poslednja šansa" je već ostvarila uspeh kod publike i kritike i dobila dve nagrade. Na 35. internacionalnom festivalu monodrame i pantomime 2010. godine u Zemunu osvojila je nagradu publike, a zatim na 15. Festivalu malih scena u Republici Srpskoj, u Istočnom Sarajevu, nagradu stručnog žirija za najbolju monodramu. Pre puta za Moskvu, predstava će gostovati u Kanadi - 7. oktobra u Vankuveru i 8. oktobra u Torontu. Junakinja komada, frizerka iz okoline Beograda, tipičan rob televizije, posle mnogo pokušaja uspeva da uđe u rijaliti šou "Tražim muža". Televizija se ispostavlja kao poslednja šansa za običnog, malog čoveka i njegovu želju da korenito promeni sopstveni život. Ova "drama sa smejanjem i pevanjem", kako autorka opisuje "Poslednju šansu", istovremeno je priča o Velikom bratu koji upravlja našim životima, o svetu zabave danas, o "rejtinzima" i gledanosti kao jednom merilu uspeha. (Tanjug)

M. Bobić Mojsilović: Oduševljena sam pozivom u Moskvu

Popularna spisateljica i dramska autorka Mirjana Bobić Mojsilović izjavila je danas Tanjugu da je oduševljena pozivom da njena predstava "Poslednja šansa" učestvuje na festivalu Zlatni vitez, koji će biti održan u novembru u Moskvi, a da u međuvremenu sprema knjigu "Antidepresiv".

"Mislim da ta predstava to i zaslužuje. Suzana Petričević koja igra jedinu ulogu, ako ne računamo i publiku, jer je predstava dosta interaktivna, to je apsolutno zaslužila. Ona je već dobila dve internacionalne nagrade na festivalima u Zemunu i Sarajevu", rekla je Bobić Mojsilović. Što se tiče sadržaja, izjavila je da je to "njena tema, a to je veliki brat". "Ne mislim samo televizijski nego uopšte. Govori o našim posrnućima, šta smo sve spremni da uradimo za dva minuta slave. To je urnebesna komedija, sa smejanjem, pevanjem i na kraju plakanjem, jer je obrt neočekivan", objasnila je autorka. Na pitanje da li će to biti prijemčivo za rusku publiku, odgovorila je da ova predstava daje univerzalnu sliku i da može bez problema da se igra kako u Beogradu, tako i u Moskvi, Londonu ili Montevideu. "Ideja o televiziji, velikom bratu i prodaji duše đavolu apsolutno je identična u celoj zapadnoj civilizaciji, svuda gde smo makluanovski umreženi, ali ne u kontekstu samo velikog sela nego velikog logora", rekla je ona. Bobić Mojsilović je dodala da se u "Poslednjoj šansi" radi i o potrazi za našim mestom pod suncem, a da obični, mali ljudi imaju malo prilika za to. "U to ime organizovala sam konkurs da im dam priliku da žive parčence svog sna, koje je izvan politike.

Napravila sam lični konkurs za najlepšu kratku priču na temu borbe protiv depresije", izjavila je ona. "Hoću vesele priče koje nam dižu moral. Za prva četiri dana dobila sam sto priča, danas je deseti dan i imam 200 priča iz svih krajeva eks-ju i iz dijaspore. Objaviću knjigu 'Antidepresiv' na Sajmu knjiga", najavila je Bobić Mojsilović. (Tanjug)


KOMENTARI POSETILACA:

SJAJNO, SJAJNO...SMEH DO SUZA, PREDSTAVA REALNA I TAČNA. :)))))

Bravo za Suzanu Petricevic, malo iskorisceno lice na nasim scenama! Bravo i za Mirjanu Bobic-Mojsilovic koja je na scenu prenela nasu realnost, svakodnevnicu, Velikog brata koji je usao u nase zivote ne pitajuci nikoga za dozvolu! Za svaku pohvalu, i preporuku!

realno-nikad nisam gledala se publika i glumica pretvore u predstavu,svi pevaju i pricaju svoje price.Uzbudljivo i nesvakidasnje,sve generacije:))

hvala,vristali od smeha,zaboravili na sve i mislim da nema bolje komedije u gradu,hvala na preporuci:)))

Preporucujem da pogledate ,sat vremena prodje za 5 minuta a Glumica-igra kao z.radmilovic

Predstava je sjajna! Realistična, iako humorna, Mira je tekstom satirično dotakla sve kvazi vrednosti u našoj oporoj stvarnosti u kojoj je davno izvitopereni sistem vrednosti iznedrio (izjadio) nešto što nije ni svesno svoje nesvesti te se smatra VRHOM (Brate...)!
Suzana Petričević je brilijantna! Sve nas je zaista obmanula, držala pažnju i vešto izbrisala granicu izmedju sebe i publike, uvukavši nas sve u "rijaliti". Zapravo, samo su nam i Mira i Suzana skrenule pažnju da smo sve vreme u njemu, s manjom ili većom svesti o tome!
Predstava je zaista za preporuku. Uostalom, 13. decembra, bilo je dva reda publike više nego što KULT može da ugosti. Publika je i bukvalno bila na metar od scenografije, što dovoljno ilustruje glad beogradske publike za drugačijim, od nametnutog nam vaskolikog sistema vrednosti i raznih trendova .
Bravo!

Odlicna predstava! Suzani svaka cast...drzi paznju. Vredno gledanja!
Fantasticna predstava u kojoj je Boba Mojsilovic na inteligentan nacin upokavola istinu u sarenu bombonu frizerke Goce , i napravila gorak ukus glumice Suzane u sjajnom obrtu na samom kraju. Frizerka Goca je bila do kraja frizerka na granici sa estradom - i zena.
U nekim trenucima se zaista osecate da ste “publika” u studiu, a koliko je bila autenticna “Gocili”, govori komentar jedne starije gospodje koja je sedela u redu ispred mene, koja je na komentar Goce da li treba da se skinem gola, sa uzdahom prokomentarisala: “ Nemoj sine, molim te”.
Savremen prikaz “ I konje ubijaju zar ne”. Pobednika nema. Svi smo mali u odnosu na Velikog brata. I frizerke, i glumci, i “pametni” i “glupi”, i zene i muskarci. Scenografija odlicna, rekla bih tacna. Gluma - do granice realnosti.
Svaka cast!


Sponzori:
 
 
 
Promotivni partneri: www.urbanasrbija.com www.novine.ca
  www.radiooaza.com www.topproduction.com
 
< Prethodno   Sledeće >