U pripremi

Home
Pevaj, brate PDF Štampaj E-pošta
Untitled 1

SYSTEM ENTERTAINMENT i OPEN STAGE THEATRE
sa ponosom predstavljaju

URNEBESNA POZORIŠNA MUZIČKA KOMEDIJA KOJA JE NASMEJALA
DO SUZA VIŠE OD 50.000 LJUDI!

PEVAJ BRATE

datum: 5. i 6. Novembar 2010, 21h
lokacija:
Isabel Bader Theatre
93 Charles St.W., Toronto


prodajna mesta - click


System Entertainment info:
416.8282390
info@systementertainment.com

Open Stage Theatre info:
416.6702791

 


TORONTO
petak 5. novembar u 21h
subota 6. novembar u 21h
Sve ulaznice namenjene online prodaji za oba termina su rasprodate.
Preostale ulaznice se mogu kupiti na pojedinim prodajnim mestima
i blagajni pozorišta pred početak predstava.
 

Vankuver - 7. novembar
Sve ulaznice namenjene online prodaji za ovaj termin su rasprodate.
Preostale ulaznice se mogu kupiti na pojedinim prodajnim mestima
i blagajni pozorišta pred početak predstave.


info: 1604.2025158
www.topproduction.com


O predstavi:

Režija: Slavenko Saletović
Scena i kostim: Milanka Berberović, asistent Sanja Aćimović
Muzika: Nebojša Jakovljević-Šone “OSVAJAČI“
Saradnik na tekstu za songove: Tamara Jovanović
Songove pevaju: GLUMCI IZ PREDSTAVE
Producent: Milutin Bata Karadžić, 2009

IGRAJU:
Marijan Dević
....................... Andrija Milošević
35 godina, pop zvezda u drugom pokušaju. Krenuo devedesetih kao denser, koketirao sa folkom, a onda čvrsto odlučio da se bavi emocijom....


Goran Ćirković, zvani FAJTA .....Milan Kalinić
27 godina, ton majstor, vlasnik studija. Neprebolni „metalac“, sjajan gitarista, koji je na vreme shvatio da se od „metalike“ neće hleba najesti....


Uroš Džemić, umetničko ime U DŽEIL ....... Milan Vasić
25 godina, reper i hiphoper. Novobeogradski guru urbane pobune. Žao mu je što nije crnac, ili bar Portorikanac...

PEVAJ, BRATE je prva komedija na ovim prostorima koja se bavi svetom pop i rok muzike, pevačima i muzičarima u pokušaju da pronađu sebe i muzičku matricu u zemlji potpuno podčinjenoj dominantnom folk modelu. Jedan pop pevač karijeru gradi tipičnim sredstvima kojima su neki uspeli da postanu zvezde, /a on nije/, jedan hip hoper u samodopadljivoj koketeriji sa uvezenim šablonom kvazi pobune, te razočarani „metalac“ i vlasnik muzičkog studija u pokušaju da uzme lovu svima koji se bave muzikom. Slični a različiti, smešni u manifestacijama njihovih ambicija i shvatanja sveta, a tužni jer ne vide da su gubitnici u konačnom ishodu, naši „urbani umetnici“ proći će kroz sukobe na temu politike, estrade, emocije, muzike, novca, svega onoga što čini njihovo, ali i naše životno određenje.

PEVAJ, BRATE je ironični i duhoviti rekvijem rokenrolu koji je ovde izgubio bitku ali to niko neće da prizna, muzička komedija sa poraznim ishodom u kome ćemo dobiti novog predstavnika na „Pesmi Evrovizije“.


 
Reč reditelja:

Ima i jedna dublja potka ove priče. Ona se tiče ’’muzike’’ u srpskoj glavi. Muzike koja svira o tome ko smo, gde smo i odakle smo...E tu je velika zabuna, pometnja i rusvaj...

Lica:

U DŽEIL ili ti Uroš Džemić, 25 godina, reper i hiphoper. Novobeogradski guru urbane pobune. Žao mu je što nije crnac, ili bar Portorikanac. Žao mu je što mu je tata samo prevremeno penzionisani major a mama nastavnica likovnog. Žao mu je što je u životu uvek imao sve što mu treba i odlučio je da se pobuni protiv toga. Ima čvrstu odluku da mu bude loše, da njegovoj ulici bude loše, da svima bude loše, a da bi imao o čemu da peva. I da mu to neko, naravno, dobro plati. U Džeil je pobunjenik koji prezire društvo, sistem, žene, konvencije i neurotično čeka da tu svoju pobunu lepo unovči. Prezire narodnjake, prezire pop muziku, ima gušenje kada čuje šlagere, naročito hrvatske, naročito zbog tekstova. Voli „tozla“ i pivo. Nema muzičko obrazovanje, nema sluh, fiks kec iz srpskog jezika u srednjoj grafičkoj.
Došao u studio da snimi vokal, recitativ, na genijalnu muzičku matricu hip hopa. Ovaj njegov projekat promeniće svet i doneti mu stotine hiljada šuški.
Ali, majstor slučaj udesi da se u studiju sretne sa gospodinom koji se zove...

MARIJAN DEVIĆ, 35 godina, pop zvezda u drugom pokušaju. Krenuo devedesetih kao denser, koketirao sa folkom, a onda čvrsto odlučio da se bavi emocijom, čistom i nepretvorenom. Nekako mu se ne prima, kao da svet neće da čuje njegovo sentimentalno prebiranje po žicama malograđanštine. Eh, da se rodio samo koju deceniju ranije...
Marijan je bio i ostao patriota pa se par puta zaletao u politiku. Davao podrške i levima i desnima, pevao na promocijama i ovih i onih, ne bi li oni podržali njega, kada dodju na vlast. Uvek omanjivao, pa pretrčavao. Marijanov problem je to što on peva ono što je davno otpevano, njegova muzika je odavno odslušana, a njegov talenat je osrednji. Ništa mu više ne ide na živce od hip hopera koji su „ukinuli melodiju“ i hrvatskih kolega kojima to što on hoće mnogo bolje ide. Ali, Marijan ovoga puta ima pravi materijal, sve što je imao uložio je u ovaj projekat, a iza njega samo što nije stala velika produkcijska kuća.
Evo ga u studiju, „polaže vokal“ na kompjuterski generisane instrumetale. Nikada nije bio u boljoj formi, ali, avaj, U Džeil uleteće u njegov svet i resetuje ga.
Jedini koji može da reši sukob u klaustofobičnom studiju je...

GORAN ĆIRKOVIĆ, zvani FAJTA, 27 godina, ton majstor. Neprebolni „metalac“, sjajan gitarista, koji je na vreme shvatio da se od „metalike“ neće hleba najesti. Završio je, očas, snimanje i dizajn zvuka na FDU i napravio mali ali dobar studio. Dampinguje cene snimanja, pragmatičar koji mudrim cinizmom maskira duboki prezir prema folkerima, denserima, hiphoperima, šlagerašima, poperima... Zna da je rok odavno umro na ovim prostorima i jedino što mu preostaje je da bar uzme neku kintu onima koje prezire. Moraće da izigrava mirovnjaka u preklopljenim terminima snimanja U Džeila i Marijana. Dok mu ne pukne film.


KOMENTARI GLEDALACA:

"Svaka cast, predstava je odlicna. :) Ja sam je tek juce gledala i odusevljena sam. Ako je niste pogledali jos, krajnje vreme je. :)"

"Nesto najbolje sto sam ikad gledala...."

"Mili Boze cuda velikoga ludilooooooooooooooooooooooooo!:))) Svaka Vam cast,fenomelano! Sat i po neprestanog smeha,sve do suza od toliko smeha!:D Hvala za ovako ludo vece!:)))"

"PREDSTAVA" PEVAJ BRATE" - FENOMENALNO, JOS SE SMEJEM :)))"

"Predobra predstava, opet sam je gledala veceras.....NAJBOLJI STE!!!......svaka vam cast!!! :)))"

"Ja sam toliko odusevljena da idem ponovo u NS da vas gledam i kad god mi dodjete u okolinu ja cu doci! :)"

"Toliko kontinuiranog smeha ne pamtim za poslednjih sto god. Svaka, svaka cast! :))) Andrija potvrdio talenat, a Milan Vasic je otkrice!"


Nagrade:

Poštovani,

Predstava iz naše produkcije, FaVI teatra, PEVAJ, BRATE po tekstu Stevana Koprivice a u režiji Slavenka Saletovića učestvovala je na 39. festivalu "DANI KOMEDIJE" u Jagodini, održanog od 20. do 27. marta, u konkurenciji sa još šest predstava pozorišta iz Srbije.

Tom prilikom predstava PEVAJ, BRATE je dobila dve nagrade:

-Žiri publike 39. festivala "DANI KOMEDIJE" dodelio je nagradu Miodrag Petrović Čkalja, za najsmešniju predstavu (ocena 4.80) za PEVAJ, BRATE i statuetu Jovanča Micić.

-Stručni žiri 39. festivala "DANI KOMEDIJE" dodelio je STATUETU ĆURAN, Andriji Milošević za ulogu Marijana Devića.

Velika nam je čast da smo bili učesnici ovog značajnog pozorišnog festivala a još veću radost nam čini, što su nagrade osvojene u veoma jakoj konkurenciji, jer je selekcija napravljena od trenutno najboljih predstava u Srbiji.
Osvojene nagrade su obaveza da budemo još bolji i da opravdamo uspeh sa festivala

Srdačan pozdrav,
Bata Karadžić

 

Sa velikom radošću Vas obaveštavamo da je na XII festivalu TEATAR FEST DOBOJ 2010. održanog od 20. -25. maja predstava PEVAJ, BRATE dobila još dve nagrade :

- Nagrada za scensko - muzičko dostignuće;

- Nagrada Milanu Vasiću za najboljeg mladog glumca.

Ove nagrade dodelio je stručni žiri festivala od tri člana.

Veoma smo ponosni što još jedna predstava iz Srbije nagrađena na Međunarodnom festivalu u veoma velikoj konkutrenciji i u selekciji sa veoma uspešnim predstavama.

 


Iz štampe:

 

Sponzori:
 
 
 
Promotivni partneri: www.urbanasrbija.com www.novine.ca
  www.radiooaza.com www.topproduction.com
 
< Prethodno   Sledeće >