U pripremi

Home
Bilja Krstić i Bistrik Orkestar 2010 PDF Štampaj E-pošta
Untitled 1

SYSTEM ENTERTAINMENT i OPEN STAGE THEATRE sa ponosom predstavljaju


Toronto, 9. oktobar 2010. (subota) u 21h
Isabel Bader Theatre, Toronto, 93 Charles St. W

cena ulaznica - 40$

Sve ulaznice namenjene online prodaji za ovaj termin su rasprodate. Preostale ulaznice se mogu kupiti na blagajni pozorišta pred početak koncerta.

prodajna mesta - click
info: 416.8282390

info@systementertainment.com
info: 416.6702791


BILJA KRSTIĆ - Rodjena u Nisu gde je I zavrsila osnovno I srednje muzicko obrazovanje u MS “Dr Vojislav Vuckovic”. U Beogradu upisala I zavrsila Fakultet muzicke umetnosti.

Na domacoj pop sceni Bilja Krstic je prisutna dugi niz godina. Posle grupa SUNCOKRET i RANI MRAZ zapocinje solo karijeru i izdaje tri albuma pop orjentacije.kritika iz časopisa "Songlines"
kliknite za veći prikaz

 

Uporedo sa karijerom pop pevacice Biljana sledi svoje najdublje afinitete i vise godina strpljivo prikuplja autenticne audio i notne zapise izvorne muzike. To su uglavnom retko izvodjene a vecinom i neobjavljene muzicke teme sa Kosova, juzne Srbije, Vlaske oblasti, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Madjarske. Rezultat ovog rada su kompakt diskovi "Bistrik" i "Zapisi", koji su nastali kao fuzija tradicionalne muzike i savremenog aranzerskog postupka. Tokom 2003. godine Bilja I Bistrik su radili na muzici za nas najgledaniji film svih vremena - “Zona Zamfirova”. Sa svojim kolegama sa FMU-a 2001. godine osniva orkestar Bistrik i postize velike uspehe u svetu i u nasoj zemlji.
Treci CD – pod nazivom Tarpoš, koji se pojavio na evropskom trzistu 23.marta 2007 u izdanju nemacke izdavacke kuce Intuition – Schott music kod nas je objavljen u izdanju PGP RTS

NAGRADE U KARIJERI:

Nagrada "Prince" CD "Bistrik" - Najbolji etno album 2001
Najvece pohvale na cuvenom Medjunarodnom festivalu "Rose d'Or Monterux, Svajcarska, 2001
CD "Zapisi" - Najbolji etno album Srbija i Crna Gora, 2003
Festival Beovizija CD "Zapisi" Najbolji etno album, 2003
Najbolja filmska muzika "Zona Zamfirova" Herceg Novi, 2003
"Zona Zamfirova" PREMIO ALA MEJOR BANDA-MOSTRI DI VALENCIA DEL MEDITERANI 2003, SPAIN
CD " Tarpos" - Najbolji etno album, 2007
"SONG LINES" magazine - Jun 2007 "Tarpos" - TOP OF WORLD ALBUM
 


Bistrik Orkestar - formiran 2001. godine, ukljucuje 8 clanova od kojih je vecina svrsenih studenata Fakulteta Muzicke Umetnosti u Beogradu: Dragomir Stanojevic, Ruza Rudic, Nenad Josifovic, Nevenka Radonjic, Bata Bozanic, Nenad Bozic, Maja Klisinski i Milinko Ivanovic.
 www.bilja.rs


Sponzori:
 
 
 
Promotivni partneri: www.urbanasrbija.com www.novine.ca
  www.radiooaza.com www.topproduction.com
 
< Prethodno   Sledeće >